Вашето решение за проблемите поврзани со производство на пластика / набавка на пластични делови и производи

Консалтинг и имплементација на целосни решенија!

+389 71 305 397

ЗА НАС

Друштвото за трговија и услуги НЕБЛА КТ ДОО Скопје e основано во 2022 година, како плод на долгогодишното искуство и ангажман на оснивачите. НЕБЛА КТ, претставува неконвенционално решение за сите оние кои сакаат да ги следат модерните трендови и текови во рамки на секторот пластика, од изработка на алати, производство на пластика до целосно поставување на производство.

Исто нудиме производи од пластика, различни типови на канти, најлонски ќеси во различни димензии, стреч фолија како и производи по ваш избор.Како би ја надополниле целосната поддршка, во соработка со нашите партнери нудиме дизни, млазници, шнеки и цилиндри за различни типови на машини за изработка на пластика, дополнителна опрема за машини за пластика, како и сервисни решенија.

Она што го нудиме е целосна поддршка за секој индивидуален проект.

Располагаме со врвни професионалци од областа на пластиката и алатничарството.

Услуги и производи

Посредување при изработка на алати за пластика и гума

Соработуваме со врвни алатници, специјализирани за изработка на алати за пластика, со можност и капацитет за изработка на алати за бризгана и дувана пластика.

Овозможуваме тестирање на алатите за бризгана пластика, кај нашите партнери.

Посредување при избор на производител на пластични делови

Соработуваме со врвни компании од областа на пластиката, кои произведуваат бризгани, екструдирани и дувани делови. По барање на клиентот и спецификацијата на апликацијата, претставуваме неколку компании кои се специјализирани за соодветната апликација.

Дизни, шнеки, млазници, дополнителна опрема

На полето на изработка на дизни, шнеки и млазници, застапуваме врвни европски производители, кои имаат решение за сите типови на машини за изработка на пластика.

Дополнително нудиме поддршка на полето на избор на сушари, транспортери, резервоари за материјал (гранулат), уреди за регулирање на температура на алат, регулирање на топли дизни, индустриски чилери, транспортни траки и сл.

Пластични канти, најлонски ќеси, стреч фолија

Нудиме најквалитетни производи од типот на овални, округли, четвртасти канти со рачка (метална/пластична), различни димензии и дебелини на најлонски ќеси, стреч фолија, останати производи од пластика за широка примена.

Решение за 3D дигитализација

Нудиме решенија поврзани со 3D скенирање, мерење и контрола на облик, димензија, позиција и деформација на големината на објектот, од десет милиметри до неколку десетици метри. Освен услугите за мерење, може да понудиме опрема и уреди од најреномирани светски производители.Исто нудиме поддршка за решенија кои вклучуваат 3D принтање и Rapid prototyping, реверзибилно инжинерство, развој и изработка на 3D модел, поправка и “преведување” на 3D податоци.Исто и за овој сегмент вршиме продажба на опрема од најреномирани светски производители.

Имплементација и сертификација на стандарди

Во склоп на нашата компанија имаме екстерни соработници и компании на полето на имплементацијата на стандардите ISO 9001; ISO 14001, ISO IATF 16949.Под имплементација, подразбираме, целокупен процес на мапирање на компанијата и изготвување на најдобрите решенија за подобрување на целокупната работа на компаниите. Во врска со автомобилските стандарди, располагаме со тим кој има долго искуство во секторот автомобилска индустрија.

Посредување при изработка на алати за пластика и гума

Најквалитетни челици и врвни инжинери CAD/CAM

“hot runner” - системи од најпознатите светски произведувачи

Брз рок на изработка

Висок квалитет и долгорочна експлоатација

Поддршка во секое време

Соработуваме со врвни алатници, специјализирани за изработка на алати за пластика, со можност и капацитет за изработка на алати за бризгана и дувана пластика.

Процесот на изработка опфаќа прелиминарен дизајн (DFM), како и прелиминарен временски план. После дефинирање на концептот (конструкцијата), се преминува кон изработка на алатот.

Овозможуваме тестирање на алатите за бризгана пластика, кај нашите партнери. Исто нудиме можност за иницијално сериско производство од алатот, се додека не се дефинираат сите детали.

Галерија

Вашето решение за проблемите поврзани со производство на пластика / набавка на пластични делови и производи

Доколку имате некакви прашања или сакате да добиете понуда, не двоумете се и контактирајте не

Контакт

Адреса:

Перо Наков 1 (Жас Уз), 1000 Скопје, Македонија

Е-маил:

info@nebla-kt.mk

Телефон:

+389 71 305 397

Loading
Your message has been sent. Thank you!
Loading
An error has occurred. Please try again.
Your quote request has been sent successfully. Thank you!